Първото заседание на Консултативния съвет по трайни насаждения към Министерството на земеделието и храните ще се проведе днес, 12 август от 13 часа.
 

Както Фермер.БГ единствен информира, на среща в Сливен в края на юли, земеделският министър проф. Димитър Греков и овощари се договориха да бъде създаден Консултативен съвет по трайни насаждения към МЗХ. Още тогава министър Греков призова земеделските производители да бъдат активни и да излъчат свои представители за участие в Консултативния съвет. „Но в този съвет трябва да има летигимни представители, които наистина да представляват даденото направление и да се знае колко производители стоят зад една организация. След създаването на този съвет ще се изведат приоритетите в трайните насаждения, защото ще има яснота къде, какво и колко се произвежда, което ще даде яснота и за финансирането“, каза в Сливен министър Греков.
 

По време на специализиран семинар за възможностите за биопроизводство, проведен на 9 август в Банско, Евгения Митрова, директор на дирекция „Растениевъдство“ в МЗХ, съобщи, че Консултативният съвет вече е сформиран и в него участие са заявили представители на браншови организации от сектора.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!