Сеялка за есенници получи като дарение от фирма „Каргил България“ ЕООД Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“ в Павликени, съобщават от Община Павликени. Новата придобивка ще влезе в употреба още с началото на новата учебна година през есента, като ще подпомогне обучението на учениците от специалностите „Механизация на селското стопанство“ и „Цветарство“.

 

250 са учениците в гимназията в редовна форма на обучение. За трета поредна година фирмата избира българско професионално училище, за да дари техника. „Ние вярваме, че с тази техника вие, бъдещите фермери на България, ще получавате занапред още по-добро и модерно обучение , което ще допринесе за вашата успешна реализация. Инвестирайки днес във вашето образование, ние ви очакваме в скоро време в редиците на успешните български земеделци и наши бъдещи партньори“, каза Стоян Стоянов, управител на фирмата.

 

Директорът на гимназията Надежда Иванова каза, че училището съхранява традиционните си достойнства вече 93 години. През последните години 140 ученици са били на практика в реална работна среда в страни от ЕС, по европейски програми. „Сътрудничеството между образование и бизнес е приоритет за нас.

 

Водени от тази идея реализирахме форума „Училището и бизнеса – ръка за ръка“, за да направим възможен диалога между училището като институция на професионалното образование и местния бизнес като бъдещ работодател на младите кадри. Днес правим следващата крачка към качествено обучение чрез модернизиране на материалната база“, каза още Иванова.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!