Испанската национална полиция разследва серия нападения в Гранда, Астурия. Фургони на местен производител на месо изгарят, а разследването установява, че става дума за умишлен палеж, информира meatinfo.

В Полша строят кланица за 56 млн. долара


Подобни акции не са единичен случай в Астурия. В последно време подобни нападения имаше в скотобойна в Сиеро и други кланици в близост да този регион. Отговорност за атакита тогава пое Фронтът за освобождаване на животните, съобщава информационният портал CdeComunicacion.

Атаките са насочени към малки предприятия в месната промишленост. С всеки изминал ден те провокират повече безпокойствие сред членовете на месопреработвателната дейност в Астурия.

84 компании са били предупредени за риска от случайни нападения. Ръководителите на предприятията са инструктирани да вземат допълнителни мерки за безопасност предвид зачестилите криминални прояви. 

Обезпокоени сме от ситуацията. Освен това ни тревожат щетите, които подобни атаки биха могли да нанесат на месния сектор. Това не е единичен случай, тъй като неотдавна организацията Фронт за освобождаване на животните заяви за намерението си да атакува компании, които се занимават с клане на животни в региона, отбелязва председателят на ASINCAR Сезар Гарсиа в свое изявление.

Според следователите тези действия са нова форма на терор. Те го определят като „животински тероризъм“. Атаки са регистрирани не само спрямо кланици, но и срещу магазини за месо, ресторанти и др.