Информационна среща-семинар на тема „Подобряване на качеството на суровото мляко и възможности за подпомагане на млекопроизводителите по национални и европейски схеми“, ще се проведе във Враца на 19 април, това съобщи за Фермер.БГ Дойчин Ганев - председател на Областния консултативен съвет по животновъдство за област Враца.

 

Събитието се провежда съвместно с Националната служба за съвети в земеделието, Министерство на земеделието и храните – дирекция „Животновъдство“, Тракийски университет – гр. Стара Загора, Национална овцевъдна асоциация (НОА), Национален съюз на говедовъдите в България (НСГБ) и Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ).

 

Семинарът ще се проведе от 10 часа в Опитна станция по бубарство – гр. Враца, бул. „Мито Орозов“ № 24.

 

ПРОГРАМА:

19-и април
10.00  Откриване на семинара

10.00 – 10.30  План за тестване на качеството на суровото краве мляко
Лектор: представител на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) (очаква се потвърждение)
10.30 – 11.00  Възможности за подпомагане на млекопроизводителите по схеми за преходна и национална помощ и схеми за обвързано с производството подпомагане
Лектор: представител на Дирекция „Животновъдство” (очаква се потвърждение)
11.00 – 12.00 Възможности за подпомагане на млекопроизводителите по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. и от Национална служба за съвети в земеделието.
Лектор: Емилия Петрова- Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ)
12.00 – 12.45 Фактори за добиване на качествено мляко.
Лектор: научен работник от Тракийски университет- гр. Стара Загора
12.45 – 14.15 Асоциациите и организациите на млекопроизводителите - дейности в подкрепа на преодоляването на трудностите в млечния сектор и повишаване на качеството на суровото мляко.Представители на асоциации на млекопроизводителите