Мерките за превенция и контрол на заболяването Чума по дребните преживни животни ще бъдат представени на информационен семинар, организиран от Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ - Ямбол) и Българска агенция по безопасност на храните (ОДБХ – Ямбол).

Слънчогледът е рекордьор по поскъпване

Събитието ще се проведе на 31 август, вторник, от 10:30 часа в град Елхово, ул. „Родопи“ № 1 - залата на читалище „Развитие 1893“.

„По време на семинара участниците ще се запознаят с трансграничните заболявания при дребни преживни животни, както и за начините за разпространение на болестта Чума по дребните преживни животни (овце и кози). Ще бъде представена информация, относно възприемчивостта, клиничните признаци на болестта и мерките за превенция и контрол на заболяването”, съобщават организаторите.

Присъстващите ще бъдат запознати и с очакваните промени в условията за кандидатстване по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 - 2020 г. за прием на проектни предложения през 2021 г.

Участието в информационния семинар е безплатно, не е необходима предварителна регистрация. Програма и покана за събитието може да видите тук.