Биодинамично земеделие при отглеждане на листни зеленчуци“ е темата на онлайн семинар, организиран от Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) и Технически университет - Варна.

Гласувайте: Доволни ли сте от работата на служебния министър и екипа му?

Събитието ще се проведе на 19 ноември (петък) от 10:00 часа до 12:05 часа в платформата Zoom. Участието в семинара е безплатно, но е необходима предварителна регистрация/

„Присъстващите ще се запознаят с агротехническите мероприятия и методи за борба срещу икономически важните вредители при листните зеленчукови култури, отглеждани по биодинамичен начин по метода на биодинамичното земеделие на Рудолф Щайнер, съобщават организаторите

Ще бъде излъчен и кратък видео материал с демонстрационен опит за влиянието на лунния календар върху развитието на листни зеленчуци – спанак, босилек, салати и лук за зелено.

В края на програмата ще бъдат представени очакваните промени в условията за кандидатстване по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 - 2020 г.

Линк за регистрация: https://forms.gle/aYt49WJcFiCyoSZY7
Линк за достъп: https://zoom.us/j/93370432568
ID на семинара: 933 7043 2568

Програма и покана за събитието може да видите тук.