Възможностите и перспективите пред аграрния сектор ще бъдат във фокуса на първия международен инвестиционен форум „Новата икономика на България – пътят на изток“, който се провежда на 9 и 10 април в Поморие. Събитието е под патронажа на заместник министър-председателят по икономическо развитие доц. Даниела Бобева и се организира от Областна администрация Бургас в партньорство със СНЦ „Институт за регионални стратегии”, Търговско индустриална камара – Бургас и Търговско промишлена палата – Бургас.

 

За участие са поканени министрите на регионалното развитие, инвестиционното проектиране, транспорта, икономиката и енергетиката, земеделието и храните, ръководители на чуждестранни дипломатически мисии в страната, областните управители на областите Варна, Добрич, Сливен, Стара Загора и Ямбол, председателят на Българска стопанска камара, кметове на общини, ръководители на български и чуждестранни фирми и институти, представители на браншови организации, сдружения и други от България, както и бизнес организации и техни членове от Русия, Турция и арабските страни.

 

В рамките на форума участниците ще могат да се включат в специализирани тематични панели за дискусии и обмен на добри практики, да установят преки бизнес контакти и партньорства с фирми и организации от различни страни, както и да проведат разговори или да поставят въпроси пред представителите на държавните и местни власти. Очаква се приоритетите пред аграрния сектор в новия планов период да бъдат представени на форума от зам.-министър Явор Гечев.

 

В деловата част ще вземат участие и експерти от ДФЗ. В тематичния панел за селско стопанство и преработваща промишленост акцент ще бъде поставен върху възможностите за развитие на овцевъдството в района на Странджа. Темата ще бъде представена от проф. Радослав Славов, декан на Тракийски университет.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!