Ново приложение дава възможност да се монетизират добрите отношения със съседите. Приятелството между земеделски производители може да има още една положителна черта – и то изгодна за двете страни, смятат създателите на платформата Беки МакКри, Синди Рокуел и Моли Уудраф, пише farmprogress.com.

Догодина на Агритехника ще бъде връчена специална награда

Макар фермерите обикновено да знаят съседите си по имена, често познанството им се ограничава до това. Не всеки е готов да споделя информация за своя бизнес. Когато обаче опира до възможности за печелене на пари, малцина ще останат безразлични. На тази оценка се базира създаденото приложение Farmmee.

Например ако на някой фермер земеделската машина излезе от строя в най-неподходящия момент, той може да се свърже с други земеделци в района, които да му дадат под аренда същата машина.

МакКри, Рокуел и Уудраф имат опит в сферата на информационните технология и селското стопанство. Те са обединили познанията си, за да разработят новото земеделско приложение.

Проведохме собствено проучване на пазара и установихме, че в момента фермерите невинаги познават своите съседи. Така, ако техниката им се развали или имат нужда от специализирана машина, те не знаят към кого да се обърнат. Дори да познават по име своите съседи, също земеделци, те често нямат техните контакти, казва Моли Уудраф, генерален директор на Farmmee.

Приложението е разработено така, че да бъде динамично и същевременно просто за използване, допълва тя.

Приложението е достъпно във версии за Android и iOS. То дели потребителите на две категории: фермери и доставчици. По желание всеки може да бъде и в двете категории.

Земеделците могат да изчислят какъв обем работа им предстои и да заявят от каква помощ имат нужда – от превоз на животни, прибиране на реколта, балиране на сено и други услуги. На свой ред доставчиците заявяват с какво могат да помогнат.

Щом фермерът избере услуга, Farmmee намира подходящите доставчици, използвайки пощенските адреси на потребителите. Приложението търси решение на проблема в района около стопанството.

Специфичното при Farmmee не взима комисионна от потребителите. Последните самостоятелно съгласуват своите условия и форма на заплащане. Това прави фермерите изцяло отговорни за извършването на възложената работа и графика на изпълнението й. Функцията за оценка и публикуване на отзиви спомага за изграждането на доверие към отделните потребители.

От какво печели Farmmee? Фермерите, които възлагат работа, използват приложението безплатно. Месечна такса се иска само от доставчиците на услуги – 19,99 долара на месец.  

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

CLAAS инвестира в автономен трактор с до 156 к.с.

Задава ли се буря и около подмярка 4.2?

Излъчиха топ 10 земеделски робота на 2020 г.