Управителният съвет на Селскостопанска академия (УС на ССА) излезе с открита декларация до премиера Пламен Орешарски, председателя на Народното събрание Михаил Миков и министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков, в която учените настояват за ревизиране бюджета на научната институция за 2014 г. УС на ССА декларира възражението си към предоставения от Министерството на земеделието и храните (МЗХ) бюджет за 2014 г.

 

„Разходният таван за 2014 г. в сравнение с 2013 г. е с 14% по-малък от първоначалния бюджет и с 33% по-малък от окончателния, а издръжката е намалена с 53% от първоначалния и с 62% от окончателния бюджет“, е записано в декларацията. Според ръководството на ССА, бюджетът на Академията за 2014 г. показва, че „мястото и ролята на ССА за развитието на аграрния сектор не се оценява обективно от държавното ръководство на страната“.

 

Декларацията е подкрепена и от Синдикалните организации на Федерация на независимите синдикати на земеделието (ФНСЗ) към КНСБ и Националната федерация „Техническа индустрия, наука и информатика” (НФТИНИ) към КТ „Подкрепа. УС на ССА и синдикалните организации настояват за ревизиране от страна на МЗХ на бюджета на Академията за 2014 г. и осигуряване на параметрите, достигнати през 2013 г.

 

 

Декларация от УС на ССА и синдикалните организации в аграрния сектор

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!