Проектът „Силата на пчелния мед” стартира на 22 юни 2014 г. (неделя) с инициативата „Дни на пчелния мед”, съобщават от Държавен фонд Земеделие (ДФЗ). Проектът е финансиран по мярка А „Техническа помощ за пчелари и сдружения на пчелари” на Националната програма по пчеларство за тригодишния период 2014-2016 г. Началото на кампанията ще бъде дадено в Княжеската градина (пред Паметника на Съветската армия), в София от 10.30 часа.


В следващия месец „Дните на пчелния мед” ще срещнат пчелари и приятели на пчелите. Игри, много подаръци и полезна информация очакват децата от 22 юни. Героят Супер М ще запознае малките с това как се прави медът и колко е полезен. Инициативата се организира за втора поредна година от Сдружението за биологично пчеларство, с подкрепата на Европейския съюз и на Република България.


Щандове за дегустация и игри ще бъдат открити в периода 22 юни - 29 юли в градовете София, Варна, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Елена и ще гостуват по един ден във всеки град. Инициативата на Сдружението за биологично пчеларство цели да спечели още приятели на пчелния мед. Кампанията може да бъде подкрепена и на Facebook страницата - https://www.facebook.com/natural.honey.eu. Основното послание - "Силата на пчелния мед", тази година се разшири с мотото "Лъжица мед на ден и силата е с мен!". Това лято „Дните на пчелния мед” включват интерактивна програма, която е ориентирана към широка публика - всички, които искат  да научат повече за пчелния мед и желаят да го опитат.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!