На 17 май може да посетите семинар на тема „Oсновни аспекти за поддържане на здрави и силни пчелни семейства за главната паша“, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) – Плевен и Института по животновъдни науки – Костинброд.

Гласувайте: Бихте ли подкрепили освобождаване на субсидиите от данъчно облагане?

Събитието ще се проведе в Сливен, ул. „Банско шосе“ № 12 - залата на „Информационен център по животновъдство” (до сградата на Селекционен център по животновъдство), от 10:00 до 13:30 часа.

„Участниците ще се запознаят със спецификите при храненето, гледането и лекуването на пчелите преди главната паша, както и с мерките непосредствено преди и по време на главната паша, с цел по-пълното й оползотворяване”, съобщават организаторите.

Във втората част на семинара присъстващите ще бъдат запознати с възможностите за подпомагане на младите фермери по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Програма и покана за събитието може да видите тук.

За допълнителна информация и въпроси бихте могли да се свържете Юлия Енчева (гл. експерт в ТОО – Сливен на НССЗ), тел.: 0888 890 722, е-mail: [email protected]