Производителят на известните марки макаронените изделия „Златен Клас”, „Casa Bella” и популярните солети, хлябове и макаронени изделия „Златна Добруджа” разшири продуктовото си портфолио с иновативни биопродукти които започна да изнася на нови пазари. С марката „Био Амира” започна производстото на биопълнозърнести солети, биосолети и биопретцели, и биосолети от лимец. За експортния пазар се произвеждат и претцели, и солети - спирали, под марките Savi Stix, My Sticks и Topcroc.


Компанията реализира проект за енергийна ефективност чрез въвеждане в експлоатация на най-съвременно технологично оборудване за производство на макарони и спагети, съответсващо на нарастналото търсене в страната и чужбина. Инвестицията дава възможност за увеличаване на производствените мощности и разширяване на продуктовия асортимент.

 

Проектът е финансиран по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007- 2013 г.” и е на стойност 5 млн.700 хил. лв. Савимекс е единственото голямо предприятие на територията на Добрич и Варна, с одобрен проект по тази процедура. Сибола консултира дружеството, както по европроекта за енергийна ефективност, така и по разширяването на експортните пазари на дружеството.

 

Фирма „Савимекс” ЕООД е създадена през 1991 г. в гр. Добрич, като през 1992 г. фирмата започва производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия. През 1994 г. разширява своето производство за региона, като закупува обособена част от фирма "Хляб и сладкарски изделия” и работи с 50 души персонал с регионален пазар. Сега в компанията работят над 350 души като продукцията и намира прием на три континента.


„Савимекс” разполага с най-модерният цех за производство на солети и претцели в България, с напълно автоматизирани линии за производство на тостерни и здравословни хлябове, цех за сладкарски изделия и специални хлябове. Произвеждат се десет вида тостерен хляб с марките - „Вива Тера” и „Мизия”, както и най-новата марка здравословни хлябове „Финес”. Гаранция за високото качество на продукцията на „Савимекс” е и модерния мелничен комплекс с производителност 120т. специализирани брашна на денонощие.