Растениевъди и представители на регионалните структури на МЗХ в област Стара Загора учредиха Консултативен съвет по растениевъдство, съобщиха от ОД “Земеделие“ Стара Загора.
 
Присъстваха Елка Бонева, директор на ОД “Земеделие“ Стара Загора,  Проф. Димитър Павлов, Аграрен факултет към Тракийски университет, Камен Касабов – земеделски стопанин, Радослав Христов и Цветан Берберов –представители на Тракийски съюз на зърно производителите, Ивайло Кючуков – земеделски стопанин и преработвател, Недялко Костадинов – председател на ЗПК, Димка Павлова – семеделски стопанин, Запрян Хаджиев – земедлски стопанин, Камен Филипов – земеделски стопанин, Христо Стоянов – земеделски стопанин, Мехмед Зейнел - директор на ОД на ДФ “Земеделие“,  Ганчо Цветков Ганчев - координатор на Служба съвети в земеделието и други представители на различните растениевъдства в областта.
 
Новосъздадения Консултативен съвет по растениевъдство си поставя за цел да осъществява по добра оперативна връзка и координация между структурите на МЗХ и растениевъдите, даразпространява сред фермерите полезна информация и да популяризира добри практики по проблемите нарастениевъдството. Ще оказва подкрепа на растениевъдите, относно възможностите за подпомагане по схемите и мерките от ПРСР през новия програмен период 2014-2020г. Ще разглежда и ще търси решения на казуси, свързани с регионални проблеми.
 
Избра се ръководство и структура на Консултативния съвет по растениевъдство. За председател единодушно бе избран г-н Камен Кючуков, за заместник председател г-н Радослав Христов, секретар на Консултативния съвет ще бъде г-жа Елка Бонева. Реши се Консултативния съвет по растениевъдство да включва 11 членове. 
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!