Със скандал започна срещата на МЗХ във Велико Търново, която е по линия на  Националната кампания на ведомството за разясняване на новите регламенти за директни плащания, както и новите мерки от ПРСР 2014-2020.

 

По време на приветствената реч от Областния Управител на Велико Търново Пенчо Пенчев, раздразнени стопани поискаха отменяне на събитието заради малката зала, в която се провежда и невъзможността всички да влязат. Зам.министъра на земеделието и храните Георги Костов успокои присъстващите и апелира към сдържаност, заради важността на обсъжданите теми и риска от загубване на ценно време ако събитието се премести в сградата на Областната управа.

 

"Защо ни карате да се блъскаме като сардини, попита ядосан стопанин и допълни "Това ли ви е отношението към фермерите? Да стоят всички прави! Защо събитието не се организира в Областната управа? Ние писахме във форуми, които са фермерски, че има голям интерес, защото неуредиците са големи!" Освен неподходящата зала и правостоящите фермери, някои жени се оплакаха, че им е прилошало от задушния въздух и затова си тръгват, тъй като липсва вентилация в помещението.

 

 

 

 

Фермерите в залата призоваха МЗХ при организацията на следващи събития да съобразява ангажирането на зали с интереса по дискутираните теми. Фермер.БГ припомня, че на срещата с министър Танева тази събота в Сливен, присъстваха близо 500 души и събитието продължи над 4 часа.

 

ОЧАКВАЙТЕ ВИДЕО ОТ СРЕЩАТА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПЪРВО ВЪВ FERMER.BG TV
 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!