С близо 63 млн. лв. се увеличава бюджетът по подмярка 4.1 „Инвестиции в материални активи“. Средствата са целево насочени към инвестиции в земеделски стопанства от сектор „Животновъдство“, уточняват от Министерството на земеделието (МЗХГ).

Не изпускайте сроковете през юли

За целта е изготвен проект на заповед за изменение на Насоки за кандидатстване по процедура № BG06RDNP001-4.008 „Целеви прием за земеделски стопани в сектор „Животновъдство“ по подмярка 4.1 от ПРСР.

По предварителни данни и след приключване на обработката на проектните предложения, това увеличение ще създаде възможност за подпомагане на проекти, получили до 32 точки съгласно критериите за оценка.

Всички проектни предложения, получили минималния брой точки – 15, ще бъдат разгледани и при освобождаване на финансов ресурс ще се пристъпи към тяхното одобрение.

Проектът на заповед е публикуван за писмени възражения и предложения на електронната страница на земеделското министерство и в ИСУН. Крайният срок за коментари е 13 юли включително на [email protected].