Сатнет ЕООД разшири портфолиото си от селскостопанска техника и оборудване като стана официален представител за България на полския производител Kingspan. Компанията предлага цялостни решения за съхранение и зареждане на гориво и направи премиерата си у нас на изложението АГРА 2016, като продуктите се предлагат на изключително конкурентни цени.
 
Дизелови колонки FuelMaster®
На АГРА 2016 беше показана дизелова колонка FuelMaster®, оборудвана с електрическа помпа. Капацитетът ѝ е 5000 литра. Интересното при този модел е, че има безжичен сензор за нивото на гориво с дисплей и интегриран сензор за течове между резервоарите. Цялото оборудване работи на същия принцип като бензиноколонките, които ползваме на бензиностанциите.  
 
При нашите мобилни дизелови колонки има поставени 4 филтъра за вода и механични частици. Също така стандартно оборудване е и подвижна всмукателна тръба със стоп клапан, филтър и обратен клапан, автоматичен, самозатварящ се пистолет с 6 м. раздвижен маркуч, SpillStop - защитна система против препълване, вентилатор във вътрешният резервоар и осветление на колонката при употреба вечер, обясни пред Трактор.БГ Моник Камбаски от Kingspan.
 

 
Всеки един продукт на Kingspan може да бъде персонализиран спрямо нуждите на клиентите. Дизеловите колонки FuelMaster® се произвеждат в три типа: Стандартен, Олекотен и Премиум, като вместимостта им е между 1200 и 9000 литра. 
 
Blue Master® - резервоар за съхранение на AdBlue
Вторият продукт, който беше представен на АГРА, са резервоари за съхранение на Ad Blue. Те се предлагат с различни обеми и опции за поддържане на определена температура  - системи за отопление или охлаждане, спрямо персоналните изисквания на всеки един фермер. Ad Blue е нов продукт, който се ползва от скоро, но е адекватен спрямо новите регулативни изисквания на ЕС за вредни емисии. 
 
На изложението беше показан най-малкият от предлаганите модели –  с капацитет от 1000 литра, а най-големият е с капацитет 9000 литра. Всеки резервоар за Аd Blue e оборудван с дигитален брояч и автоматично впръскване.

 
Truck Master® - мобилна колонка с портативен резервоар за дизелово гориво 
Третият продукт, представен от Сатнет и Kingspan на изложението АГРА, беше Truck Master®. Това е мобилна колонка с портативен резервоар за гориво и е подходяща за пренасяне на път. Капацитетът на тези резервоари започва от 200 литра и достига до 900 литра. Помпата е с дебит е 40 литра/минута и е може да бъде вързана към запалката на автомобила (12/24V). Лесно може да се провери количеството на гориво в резервоара. Този модел е изключително подходящ за транспортиране до полето и директно до работещите машини там. 
 
Допълнителна информация за пълното портфолио уреди за съхранение, транспортиране и дозиране на гориво за фермите Kingspan, можете да получите от официалния вносител за България – Сатнет ЕООД