Съдебни изпълнители продават оранжерии и агро-имоти в Пловдивско. Оранжериен комплекс в землището на Стоево, Асеновградско, е обявено за 946 950 лева от частен съдебен изпълнител. Съоръжението е върху 15.5 декара, но за продажба са обявени общо почти 20 декара, собственост на длъжник. От илюстрацията към обявата става ясно, че оранжериите са тип полиетиленови. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 9 април.

 

Още два едри земеделски имота са описани от частен съдебен изпълнител. Единият е в Белащица - 5053 кв.метра в местността “Бялата воденица”. Той е с променено предназначение за изграждане на магазин, склад и цех. Неговата първоначална цена е над 387 хил. лева. Писмените предложения за него ще бъдат отворени също на 9 април.

 

За публична продан е обявен и поземлен имот от 5.3 декара край село Труд, в близост до производствения терен на “Фернет България”. Сред собствениците и управители на фирмата, която притежава имота, са чужденци с английски паспорти. От записаната в търговския регистър дейност на дружеството се разбира, че то е създадено с цел посредничество в покупко-продажба на имоти и инвестиране в недвижимости с цел препродажба. Началната цена на обявения терен е 320 235 лева, а оферти ще се приемат до 5 април.