Дъждовете тази година изключително добре влияят на царевицата. За високите добиви обаче са важни не само климатичните условия, но и правилната растителна защита.

Чисти слънчогледови полета с продуктите на Агрия АД

Повече за ефективната технология на Агрия АД ни споделя Вяра Русева, която отговаря за портфолиото на компанията в градовете Силистра, Русе, Шумен, Разград и Търговище.

„Намираме се в землището на село Черногор при нашия клиент Агролукс Черногор – Здравко Димитров. Това е царевица зад нас, третирана с продукти на Агрия. Тази година използвахме Логос в доза 125 мл/дка и, както можете да забележите, няма абсолютно никакви плевели. Всички са контролирани. 

Балур от коренища, кощрява основно – това е в нашия район. Справили сме се перфектно. Логосът си е свършил достатъчно добре работата. Ползвали сме листни торове, подхранване с наши биостимулатори. Фертигрейн Фолиар – 150 мл/дка, в комбинация с Текнокел Амино Zn – 150 мл/дка,“ обяснява агрономът.

Агроном: „Чрез ефективната технология на Агрия ще постигнем едни много високи добиви в землището на село Черногор.“

Производствените площи с царевица са управлявани и стопанисвани от Здравко Димитров, който е земеделец от 20 години. 15 години от тях е избрал да работи с Агрия АД – единствения производител на продукти за растителна защита у нас с над 80-годишна история и присъствие на пазара. 

„Отглеждам 10 хил. дка култури, основно царевица и пшеница. С Агрия работим много добре. Препаратите им са евтини. Себестойността им излиза по-малка. Затова предпочитам вече 15 години да работя с тях. И съм доволен,“ споделя Здравко Димитров.

Тази година фермерът е третирал с продукти на Агрия АД не само царевицата, но и пшеницата и ечемика. Очаква много добри средни добиви от декар – един тон царевица и 900 кг пшеница.

„Времето тази година е идеално. Който си е свършил работата с растителната защита, всичко е нормално,‘ убеден е производителят от Силистренско.

Още за продуктите на Агрия АД и информация за компанията може да намерите на www.agria-zenithcropsciences.com.