На кръгла маса във Велико Търново ще бъде представена дигиталната мрежа FairDeal и възможностите, които дава тя на фермерите, съобщават от Общината. 

От 20 години: Фермерите в Нидерландия процъфтяват без субсидии

В детайли ще бъде описана цялостната концепция на платформата за онлайн търговия, нейните предимства, основни модули и функционалности.

FairDeal е уеб-базирана платформа, която ще бъде достъпна от всяка точка на света и ще скъси драстично пътя между производители и потребители. Основното й предимство e възможността за интеграцията й с доказани търговски портали. 

На практика, софтуерно приложение, осигурява виртуална информация за продуктите и дейността на заинтересованите представители на целевите групи – фермери, търговци и занаятчии от трансграничния регион България – Румъния.

Съчетаването на традиционни форми на маркетинг с иновативни решения ще даде  нова насока в развитието и повишаването ефективността на малкия и среден регионален бизнес, вярват организаторите.
 

Създаването на иновативната маркетинг система е финансирано по Програма Interreg V-A Румъния-България 2014-2020, Приоритетна ос 4 – „Квалифициращ и приобщаващ регион“. 

Водеща организация по проекта „FairDeal – мрежа-платформа за бърза доставка на уникални занаятчийски и фермерски продукти в района на трансграничното сътрудничество“ е Община Велико Търново. Партньори са Асоциация „Диманш“ (Румъния) (DA), Двустранна Българо-Румънска Търговска Камара (България) (BCCBR) и Национален театър "Марин Сореску" - Крайова (Румъния).

Община Велико Търново кани на събитието всички занаятчии и производители от Велико Търново и региона, както и всички области, попадащи в обхвата на трансграничния регион България – Румъния.

Форумът и обучението ще се състоят на 28 януари, вторник, в конферентната зала на хотел „Алегро“, а началото е в 10,00 ч.

Входът е свободен, а Общината дава възможност и за дистанционно обучение за работа с платформата.