Все повече китайски домати, лук, картофи, зеле и ябълки могат да бъдат открити на масите на руснаците, пише freshplaza.com.
 
 
Manzhouli е едно от най-големите китайско-руски търговски пристанища. Последните данни от митническата служба на Manzhouli показват, че през първата половина на тази година Китай изнася 105 различни продукта, 86.6% от които са плодове и зеленчуци за Русия. Като експортната им стойност достига 210 млн. щатски долара. 
 
Плодовете и зеленчуците са основните продукти, които преобладават в износа на пристанище Suifenhe. Той е предназначен основно за крайбрежните райони на източна Русия и Хабаровск. 
 
Заедно с това първият хладилен товарен влак пропатува от Китай до Русия през февруари тази година. Влакът превози 135 тона домати и 25 тона чушки. 
 
Според руските медии, цитирани от freshplaza, твърдят, че китайският износ на плодове и зеленчуци в Русия се опитват отново да възстановят сътрудничествотоси. Те изразяват надежда, че и Русия скоро ще разшири износа си на китайския пазар, така че сътрудничеството между двете страни да се регулира.