След две години на успешни изпитвания, тестове и изследвания, Петербургски тракторен завод стартира поточна линия за производство на нов универсален трактор от 4-та серия Кировец, а именно К-424. 
 
Мощността на новата машина е 240 к.с., генерирана от модерен и икономичен турбокомпресорен дизелов 6-цилиндров двигател (Common Rail Gen3) с електронно впръскване, производство на Ярославски моторен завод. 
 
Трансмисията, производство на германския концерн ZF, е с автоматична защита на двигателя и превключване на предавките под товар. Задвижващите мостове с механична блокировка No-Spin и ресорното окачване на предния мост осигуряват максимален контакт по време на работа. 
 
 
Също както по-големия си събрат К-744, новият Кировец е кръсно съчленен трактор, чиято рама обезпечава идеално разпределение на тегло, тяга, проходимост и маневреност в най-сложните условия на работа. 
 
Мощната хидравлична система от Bosch с максимална производителност от 210л/мин. и 4 регулируеми линии заедно с тегличът, стандартната навесна система (Cat.III) със силово позициониране и товароподемност 6000 кг обезпечават работата на трактора с всякакви видове инвентар. 
 
За да се чувства комфортно механизаторът, Петербургски тракторен завод са конструирали тиха и просторна кабина с климатик, допълнителен отоплител и бордови компютър.
 
 
Тракторът е с подобрено и ергономично управление – Командпост-2 с джойстик на скоростната кутия, контролери на силово-позициониращата и хидравлична система, както и на двигателя.
 
 
С експлоатационна маса от 11200 кг и четири еднакви гуми с размер 23,1R26 (620/75R26), новият трактор създава нова категория на производителност, икономичност и ресурс. К-424 е универсален трактор, който идеално се вписва в стопанства от всякакъв размер. 
Кировец К-424 ще бъде представен за първи път в Европа на Агритехника 2017.
 
Повече информация може да получите от официалния вносител на КИРОВЕЦ ЕТ „Пряспа – Светозар Киров“ на телефон 0887 70 80 22 и на интернет адрес www.kirovets.bg