Русия вероятно ще започне преговори за контролни споразумения за цените с местните производители на хранителни продукти.
[news]
 
Целта е да се предотврати спекулативно повишаване на цените, което би могло да повлияе на инфлацията, след като страната забрани половината от вноса на селскостопански продукти от Запада, заяви министерството на селското стопанство, съобщава Agri.eu.
 
Русия забрани през миналата седмица вноса на месо, риба, млечни продукти, плодове и зеленчуци от САЩ, 28-те държави-членки на Европейския съюз, Норвегия, Канада и Австралия в отговор на санкциите срещу страната в кризата с Украйна.
 
Министърът на земеделието Николай Фьодоров призна, че забраната ще доведе до краткосрочен скок на инфлацията, но заяви, че не вижда опасност в средносрочен или дългосрочен план, тъй като Русия е започнала да търси други вносители на селскостопанска продукция.
 
Русия внася храна от страните, към които е насочена забраната на стойност $ 17,200 милиарда, от които $ 9,20 милиарда са в засегнатите категории.
 
 
© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!a