Руското правителство може да забрани доставките от Турция на охладено и замразено месо от едър рогат добитък, птичето месо и субпродукти, млечните продукти, плодовете и зеленчуците, както и рибните продукти, съобщи cross.bg, цитирайки РИА „Новости“.
 
В списъка на забранените за внос продукти могат да влязат сушени или пушени месни продукти, мляко и млечни продукти, включително сирене и кашкавал и продукти без лактоза, всички риби, включително морски дарове и миди, ядки, плодове и зеленчуци, включително хранителни корени и луковици, горски плодове и билки.
 
Пълният списък на правителството с икономическите мерки по отношение на Турция ще бъде публикуван на 1 декември. По-рано руският президент Владимир Путин възложи да бъде въведена забрана за чартърните полети между страните, забрани на работодателите от 1 януари 2016 г. да наемат работници с турско гражданство. Той постанови също забрана или ограничение на дейността на намиращите се под юрисдикцията на Турция организации на територията на Русия и разпореди забрана или ограничение на внос на някои турски стоки.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!