Страните от ЕС осъзнаха загубите, които им носят антируските санкции, но не са готови да ги отменят заради натиска от САЩ. Това мнение изразиха експерти в отговор на думите на депутат, който от трибуната на Европарламента обяви каква е реалната вреда за производители от политиката на санкции, информира 360tv.ru.

Европа иска по-малко ябълки и круши


Въпреки че взаимните санкции между ЕС и Русия остават в сила вече почти 5 години, от скорошните отговори на заместник-председателя на Европейската комисия по чуждестранните дела и политиката на безопасност става ясно, че отношенията между Украйна и Русия едва са се променили, а санкциите не са оказали никакво политическо въздействие, цитира RT евродепутата от Франция Надин Морано, която обърна внимание на получените от трети страни преимущества от въведените санкции от страна на ЕС.

Санкциите спрямо Русия бяха въведени през 2014 г. поради ситуацията в Украйна. В отговор Руската федерация обяви ембарго върху хранителните продукти, което президентът Владимир Путин обеща да бъде отменена, веднага щом ограниченията спрямо Москва отпаднат.

Сега европейските плодове, месни и млечни продукти заобикалят Русия отстрани.