Съвсем отговорно искам да заявя, че в рамките на акредитираните процедурни правила и регламенти на вътрешната нормативна уредба Фонд Земеделие стриктно се занимава и спазва тези процедури при оторизация и при всички процеси – при договаряне, при оторизация, при контрол. Това заяви на пресконференция изпълнителният директор на Фонд Земеделие Румен Порожанов, предаде репортер на Фермер.БГ. 
 
Когато констатираме нередности, когато имаме съмнения, ние изпращаме съответните сигнали в компетентните органи и много хора не са доволни от това, подчерта Порожанов. По думите му „за мое голямо съжаление фондът стана особено актуален в последно време. За съжаление в рамките на една недобра кампания, която се разрази по една или по друга причина. Хората, които наблюдават медийното и политическото пространство, може сами да си направите сметка за тези причини“.
 
Директорът на Дирекция „Противодействие на измамите“ в Държавен фонд „Земеделие” Юлиян Марков съобщи, че всяка година във Фонд „Земеделие“ постъпват между 550 и 600 сигнала за нередности.