Изпълнителният Директор на Държавен фонд "Земеделие" - Румен Порожанов е подал оставка, съобщиха източници на Фермер.БГ.

 

От няколко дни се говори за рокади в ДФЗ, като първоначално министър Димитър Греков, заяви пред медиите, че ще има смени във фонда, но Поражнов няма да бъде сменян. Впоследствие стана ясно, че промените в управлението ще засегнат и най-високото ниво.

 

От МЗХ са потвърдили за оставката, която е втора за деня. По-рано днес оставка подаде председателят на Българската агенция за инвестиции Борислав Стефанов.

 

"Напомням на лидерите на тройната коалиция, че те не са първа политическа сила и никой не им дава моралното право да сменят поголовно шефове на агенции. Убеден съм, че след смяната на Порожанов като шеф на фонд "Земеделие", след осем-девет месеца българите ще се разделят с европейското финансиране", написа в профила си във "Фейсбук" лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов.
 

Румен Порожанов оглави ДФЗ през 2011 г., а преди това заемаше поста началник на кабинета на финансовия министър от кабинета на ГЕРБ Симеон Дянков. С идването му бяха освободени от длъжност всички заместник-директори на институцията, като обяснението на тогавашния земеделски министър Мирослав Найденов беше, че Порожанов е поискал да започне работа със свой екип.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!