"Ще се опитам да направя нещата така, че да заработят", каза новият шеф на ДФЗ Румен Порожанов и бивш ръководител на "Булгартабак холдинг" . Той каза журналистите да не очакват крайни изказвания по адрес на бивши чиновници от ДФЗ и щял да подобри работата на фонда.

На Порожанов му предстои тежка задача да овладее работата и скандалите около фонда, както и да се бори за по-голямо финансиране на проектите по ПРСР, тъй като не е отминала голямата опасност да загубим над 500 милиона лева. Същевременно докладите на ЕК за усвояването на средствата стават все по-критични и предупредителни и нито една оставка от тук нататък не би спасила положението пред опасността да загубим милиони по програмата за развитие на селските райони. Отделно одитът на Програма САПАРД още не е приключил, припомнят запознати.

Новият директор на ДФЗ подчерта, че се е опитал се да взема най-доброто и разчита на този изключително млад екип. Като приоритети пред работата си Порожанов определи: „За нас е много важно да видим какви са резултатите от последната проверка на директните плащания, тъй като има някакви системни пропуски, които са правени във времето”.


© 2011 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!