Заместник председателя на СДС Румен Христов, депутат от Реформаторския блок, ще оглави Парламентарната комисия по земеделие. Това заявиха източници на Фермер.БГ, близки до политическите решения в аграрния сектор. Румен Христов  бе министър на земеделието и горите през 1997-а година в кабинета на Стефан Софиянски.

 

Румен Христов е роден в русенското село Борово. Доктор е по икономика от  Университета за национално и световно стопанство. Преподава дисциплината "Агромаркетинг" на студенти в университетите в Пловдив и Благоевград.

 

На официалната страница на Реформаторския блок, Румен Христов казва: "През 1997 година бях избран за Главен секретар на администрацията на президента Петър Стоянов. В това си качество участвах в договарянето на два големи заема за ключови проекти в България – летище „София” и строежа на софийското метро. За свои най-големи постижения, считам това и връщането на земята на над 2 милиона българи. Безспорно най-голямото предизвикателство в моя управленски опит беше справянето със зърнената криза, предизвикана от правителството на Жан Виденов през 1996-1997 година."

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!