Carmistin Group, най-големият румънски производител на месо, планира да разшири своите производствени мощности както в сектор производство на домашни птици, така и в сектора производство на свинско месо, информира Meatinfo.

Цената на свинското месо във Франция се върна на нивото от 2008 г.

След увеличаването на площите, както се очаква, още през 2019 г. финансовите показатели на компанията ще нараснат с около 31,5% като печалба и с 8,6% по оборот в сравнение с нивото през 2017 г.

В сегмент притевъдство Carmistin Group планира да открие до края на 2018 г. 8 нови селекционни предприятия с цел увеличаване на производството до 20 млн. птици годишно.

Свиневъдният сектор на компанията също ще получи средства за строителнството на две нови ферми, които ще удвоят производителната мощност от 200 000 до 400 000 глави годишно, се казва още в прессъобщение.

Carmistin е собственик на компании като Avicarvil, Avicarvil Foods, Avirom, Porcellino, Pajo Agricultura и Pajo Holding. Групата има собствена търговска мрежа от 150 магазина в северната ни съседка.