По време на пандемията се увеличи не само стресът, но и интересът на потребителите към здравословното хранене. Все повече хора търсят мини пресни зеленчуци, богати на витамини и минерали, пише FreshPlaza.com.

Овощари и градинари доказват реализация от 1 декември

В наши дни разнообразието от мини зеленчуци е голямо – патладжани, краставици, моркови, царевица, спанак, маруля, домати, червено цвекло, чушки, лук и др.

Обработени и пакетирани, за да бъдат консумирани като лека закуска, мини зеленчуците са предпочитани и заради факта, че са вкусни и ароматни.

Продажбите както на вътрешния пазар, така и на международния скочиха през последните месеци, казва Бурак Акбулут, представител на земеделска компания в Турция.

Износът на мини зеленчуци е с 20% по-висок, сравнено с периода преди пандемията от Covid-19, споделя той. Най-сериозен е интересът от страна на Русия и арабските страни. 

"Хората започнаха да избират внимателно храната, която ядат", допълва Акбулут.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Димитър Зоров: От 8000 биопроизводители 70% са на тефтер или се въртят

Фермери унищожават обезценените си зеленчуци

Министърът: За първи път ще усвоим пълния бюджет по de minimis