Стартирах през 2008 г. с един декар оранжерия и 10 дка с полски домат. Това става с помощта на проект по мярка 112 „Стартова помощ за млади фермери“ от ПРСР. Година по-късно вече имах 2 дка обработваеми оранжерии с розов домат и 27 дка с полски розов домат. Така Венцислав Петков представи началото на своята авантюра с розовия домат пред 13 агрожурналисти  от цяла Европа по време на посещение, организирано от АГ „Агри“ на Европейската комисия. 
 
 
На третата година от старта на проекта вече обработва 37 дка с полски розов домат и 2,5 дка оранжерийно производство с розов домат. 
 
Преди време негови приятели агрономи, представители на холандска фирма, го помолили да направят опит в оранжерията. Венцислав се зачудил, защото той и семейството му отглеждат само розов домат, а вкарването на холандски червен домат в градината, можело да доведе до какъв ли не резултат. Все пак приел. По време на цялата вегетация всичко се развивало нормално, но въобще не забелязали, че собствените му домати придобиват съвсем друг вид. 
 
 
„Това го разбрахме почти на финала, когато започнаха да зреят. Беше се получил един уникален нов сорт розов домат от самото опрашване“, разказа Петков, чието стопанство е в преход към биологично производство, като това е третата година. 
Той е основател и лидер на Националното обединение на младите фермери в България.  
 
И част от хората в организацията вече са получили от него семена от прекрасните домати, за да се произвеждат по-големи количества. 
 
„Това ни дава възможност да предоставяме количества извън България“, посочва стопанинът, чиято ферма е в пазарджишкото село Малко Конаре. Той обясни, че разходът на декар е около 1500 – 2000 лв. до момента на бране и при нормална година. Ако температурата варира и има голяма амплитуда, се налага повече пръскане, което в това стопанство става само с биологични препарати. Това става на 4-5 дни, особено в година като настоящата. Поради трудността и спецификата на отглеждане, цената на розовия домат е по-висока. 
 
Като добив, Венцислав разказа, че е стигал и до 21 тона от дка. Но това е било много добра година. „Имали сме и по 10 тона/дка“, коментира фермерът.