Земеделски производител, който се грижи за около 80 дка рози, общински съветник и от сряда депутат. Това е част от биографията на Дженал Топалова, избрана от листата на ДПС в Старозагорско.

Най-после: Кампания 2023 г. може да стартира

Тя се надява да има правителство, което да е загрижено за проблемите на земеделието, което навява на мисълта, че вероятно ще стане част от Комисията по земеделие в новия Парламент, където да защитава интересите на аграрния сектор.

От Карлово пък идва в Народното събрание Кръстьо Врачев от "Възраждане", който е главен технолог в млекопреработващо предприятие. Той смята, че ще допринесе за връщането на забравения български вкус от миналото на млечните продукти и е убеден, че България трябва да върне хранителния си суверенитет и да се изхранва сама. 

Почти всички членове на Комисията по земеделие в предходното Народно събрание отново ще бъдат депутати.

На банките ще седнат Десислава Танева, Любен Иванов, Ализан Яхова, Георги Станков, Гюнай Хюсмен, Даниев Петров, Димитър Аврамов, Иван Иванов, Ирена Димова, Маргарита Генчева, Мария Белова, Росен Костурков, Румен Христов, Стоян Георгиев и Христо Даскалов. 

Сред тях има трима бивши земеделски министри, един бивш изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“, както и ексдиректор на БАБХ.

Други пък са със земеделски бизнес, който към момента е в ръцете на съпруги и деца. 

Прави впечатление отсъствието на някой от най-интересните личности, които водиха своите битки в различни ресори. Вън от Парламента остава Александър Дунчев, който водеше тежки битки срещу незаконната сеч в горите.

Албена Симеонова ще продължи да бъде активнен защитник на биоземеделието без да е депутат. Бившият зам.-министър Иван Христанов вече не е част от "Продължаваме промяната", следователно и депутат.

Липсва и Имрен Мехмедова. Години наред тя беше депутат от Търговищкия край, където семейството и развива силен земеделски бизнес.