Най-новият сред партньорите на българската компания Оптиком – руският гигант Ростселмаш, представи своите нови предложения на „Агритехника 2017“, в германския град Хановер. 
 
Най-впечатляващата нова разработка на компанията е зърнокомбайнът NOVA
„Тази машина – от серията S300, която представяме на „Агритехника“, може да бъде много полезна на българските фермери. Това е малка машина, що се отнася за мощността на двигателя й - 170 конски сили. Но механизмите в нея са уникални, големи и силни. Така че ще имате възможност да жънете между 150 и 200 дка за една 10-часова смяна“, каза Янош Бакони, изпълнителен директор на Ростселмаш за Европейския съюз (ЕС).
 
 
Този зърнокомбайни, който е наследник на NIVA, е с доста подобрения, свързани основно с високата производителност на машината, изключителна надеждност и простота на работа. Машината е идеална за стопанства, обработващи до 4000 дка. 
На щанда на Ростселмаш с внушителното си присъствие се открояваше и роторният комбайн TORUM 770.
 
„Това е най-голямата машина, която сме произвели. Torum разполага с двигател с 530 конски сили“, отбеляза Бакони. 
Той обясни, че при този комбайн е характерна висока производителност и има завидни резултати на полето. 
 
Посетителите на най-голямото изложение за селскостопанска техника имаха възможност да се запознаят и със RSM 161. Той е универсален зърнокомбайн и е изключително подходящ за българските фермери със своите 360 конски сили. Неговата висока производителност също дава на стопаните възможност за бърза работа. 
 
 
Два нови фуражокомбайна, които ще са на пазара от следващата година, направиха дебюта си на „Агритехника 2017“. 
Това са RSM F 2650 и RSM F 1300. Те се агрегатират с нови адаптери For Up 300 и Maize Header 750. RSM F 1300 има двигател с мощност 330 конски сили и работи в четири големини на рязане  - 4/7/10/14 мм. 
 
RSM F 2650 пък има дължина на частиците от 4 до 22 мм и универсална система за внасяне на консерванти, осигуряваща и влажността на масата и равномерността на разпределянето на консерванта в силоза. Също така машината е снабдена със система за видеонаблюдение, улеснено агрегатиране и настройка на хедера. 
 
Тези машини са на разположение и на българските фермери чрез изключителния официален представител на руския гигант, българската компания Оптиком
 
 
„Началото на работата ни с Оптиком е страхотна. Ние започнахме да работим заедно много добре и сервизните екипи на Оптиком вече преминаха обучения и ще продължават да се обучават. Също така организираме работата с резервните части, така че за следващия сезон всичко ще бъде гъвкаво и много добре организирано в общата ни работа с Оптиком“, каза Янош Бакони. 
 
Повече информация за портфолиото на Ростселмаш, както и новости, свързани с бранда, можете да намерите на интернет страница на Оптиком ООД -  www.rostselmash.bg, както и на www.opticom-bg.com.