Ние вече сме един отбор, едно семейство – на тези, които им пука за българското земеделие и искаме то да се развива! Това заяви президентът Росен Плевнелиев в рамките на среща с агробизнеса в Стара Загора, на която беше обсъдена Националната стратегия за развитие на земеделието в България за период 2014-2020 г.

Президентът категорично посочи, че ако браншовите организации имат идеи за законодателни инициативи, „винаги съм готов да ги предам за обсъждане към съответните комисии. Екипът ми е на разположение и мога да ви бъда платформа“, заяви Плевнелиев.

Държавният глава каза още, че трябва да се работи по отношение на експорта на аграрни продукти като този експорт може да се финансира по Оперативна програма Конкурентоспособност, която да включва няколко основни приоритета – енергийна ефективност навсякъде – включително и за закупуване на нова селскостопанска техника; подкрепа за експорта – без да се прави разлика кой какъв. Защото, категоричен е Плевнелиев, експортът в условията на неработещо потребление, е основният двигател за стабилността на икономиката.

Електронното правителство е начинът за справяне с бюрокрацията, посочи президентът. „Няма богати нации, които не ценят времето си. Ние сме бедни, ние сме нискоефективни , защото не ценим времето си и разкарваме десетки хиляди българи ежедневно по институциите, посочи Плевнелиев.


© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!