Българска бизнес делегация ще посети международното земеделско изложение “Земеделски панаир Бурса 2020”, което се провежда всяка година в Турция. Събитието ще се проведе в периода 20-24 октомври 2020 г.

Празникът на пъпеша ще изчака по-добри времена

Международното изложение в град Бурса е едно от най-големите земеделски изложения на територията на южната ни съседка, организирано със съдействието на турското Министерство на земеделието и горите. Изложението е разположено на площ от 75 000 кв.м. в седем отделни зали, като се предвижда участието на почти 300 местни и чуждестранни фирми, както и около 250 000 посетители. Поканени са търговски делегации от над 50 държави.

Събитието предлага на посетителите могат да се запознаят с най-новите технологични постижения и модели на селскостопанското производство, които увеличават ефективността и дават възможност за прилагането на устойчиви съвременни практики.

Обхват на изложението

- Механизация в земеделието и технологии;
- Технологии в оранжериите;
- Системи за напояване;
- Лекарства, използвани в селското стопанство;
- Семена, разсад, фиданки и градинарство;
- Биологично земеделие, оборудване и услуги за земеделието;
- Агроинформатика;
- Млечни продукти;
- Други.

България сформира бизнес делегация, начело със земеделския министър Десислава Танева, която заедно с родни фермери ще посети събитието.

Десислава Танева е поканена от организаторите на събитието като основен говорител в рамките на провежданите платформи. Министърът ще посети изложението в периода 19 – 21 октомври.