18-ото издание на Международното изложение за полеви роботи в селското стопанство ще се проведе изцяло онлайн в периода 8-10 юни 2021 г. Събитието може да гледате през дигиталната платформа на DLG.

13 компании, които ще автоматизират жътвата

Тази година състезанието ще има симулационна среда, подобна на тази, използвана в „NASA Space Robotics Challenge“ за тестване на роботизиран софтуер за изследване на Космоса. Виртуалното събитие ще предостави на участниците реалистичен дизайн с ефекти от реалния живот, за да пресъздаде редица сценарии, част от ежедневните селскостопански и полеви задачи.

Общо 14 международни екипа ще се борят за отличие. Като в рамките на изданието, гостите на онлайн събитието ще видят виртуални тестови зони, на които ще се изпробва най-новото в иновативната роботна технология. 

Симулатор на полеви задачи

Автоматизация и цифровизация, оптимизирано производство, както и устойчиво земеделие са селскостопанските предизвикателства, избрани за 18-ото издание на събитието.

14 международни студентски екипа от Дания, Германия, Нидерландия, Румъния и Словения ще представят своите виртуални роботи в действие, изпълнявайки сложни полеви задачи. Използваният за събитието 3D роботизиран симулатор „ROS / Gazebo“ предлага реалистични дизайни на плевели и препятствия, с фотореалистични ефекти като сенки, осветление и текстури.

Гледайте онлайн

Линк за събитието на 8 юни 2021: https://www.dlg-connect.com/eventdate/Field-Robot-Event-2021--ed_2
Линк за събитието на 9 юни 2021: https://www.dlg-connect.com/eventdate/Field-Robot-Event-2021--ed_3
Линк за събитието на 10 юни 2021: https://www.dlg-connect.com/eventdate/Field-Robot-Event-2021--ed_4