Римекс Технолоджийс ЕАД организира полева демонстрация на високопроизводителни машини за лозарство на водещи фирми в бранша. Презентацията ще се проведе на 8 септември, четвъртък, в карнобатското село Венец, от 11 часа. Земеделците ще имат възможността отблизо да се уверят във възможностите на земеделската техника от специализираните производители Pellenc, Clemens и Lamborghini, като видят машините в действие. 
 
 
На демо полето ще бъде представена гроздоприбираща техника и машини за поддръжка на лозови масиви, с марка Pellenc, чиято продуктова гама се дели на 4 основни направления, които изцяло покриват нуждите на лозари. Тези линии включват електрически инструменти, машини за контурна резитба, гроздокомбайни, както и техника за оборудване на лозарски изби. 
 
 
В действие ще бъде показана пръскачката, с марка Clemens, модел GSG NV 2, която е една от новите машини в портфолиото на производителя. Тя е предназначена за работа в редове с височина до 2,20 м и ширина от 1,80 до 3,20 м. Машината предлага редица опции, като най-съществената е хидравличното регулиране, което позволява по-стабилно й поведение при хълмисти терени. 
 
 
Редица култиватори ще презентира семейната компания Римекс Технолоджийс, като новият Култиватор с хидравлично регулируема SB рама, която е с ширина от 80 см до 1,30 м, предназначен за работа в лозя. Този култиватор се явява по-достъпната алтернатива за лозарите, които наблягат на обработка на почвата около лозовите масиви, благодарение на отклоняващите се секции на машината.
 
 
Друго интересно решение е универсалният култиватор Clemens Hexagon 729, с който при смяна на работните приспособления, могат да бъдат извършвани различни видове операции, като торене, култивиране, обработка на почвата и/или в междуредието и/или около лозите. 
 
 
Презентиран ще бъде и култиваторът Clemens Teractiv DUO. Иновативното при тази машина е, че работните органи, предназначени за обработка на почвата в междуредието, могат да бъдат лесно повдигнати, посредством сгъваемата рама, което позволява работа само около лозовите насаждения. 
 
 
Фермерите ще могат да видят и активната брана TK 150, с работен захват от 1.50 м, с 12 работни органа, предназначена за разрохкване на по-леки почви. 
 
 
Друг акцент на полевата демонстрация ще бъдат специализираните трактори, с марка Lamborghini, модел RS 90 DT, с мощност от 85 к.с. Добре познати, икономични, здрави, мощни за класа си и изключително маневрени, тези трактори са се доказали, като най-добрите партньори в лозарството.
 
След демонстрацията всички присъстващи могат да разгледат винарска изба на Братя Минкови и да дегустират очарователните и висококачествените вина, които тя предлага. 
 
Повече информация за цялото портфолио с машини, които Римекс Технолоджийс ЕАД предлага, може да намерите онлайн на www.rimex.bg
 
Очаквайте видео материал от презентацията по-късно във Фермер.БГ!