Управляващият орган на Програмата за морско дело и рибарство (ПМДР) публикува за обществено обсъждане документи по процедура за подбор на проекти по мярка 4.1 „Подготвителна помощ за стратегии за ВОМР“. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е  821 749 лв.
 
Предвидено е изцяло електронно подаване и оценка на проектните предложения, което ще се извършва чрез Информационната система за управление и наблюдение (ИСУН 2020) с използването на Квалифициран електронен подпис (КЕП). Проектът на Условия за кандидатстване и на Условия за изпълнение и приложенията към тях се публикуват на основание чл. 26, ал. 4 от ЗУСЕСИФ.
 
Предложения и коментари по горепосочените документи могат да се изпращат в срок до 8 ноември 2016 г. (включително) на електронна поща [email protected]. Предложенията и коментарите следва да бъдат представени като свободен текст в рамките на електронното писмо (e-mail) или да бъдат приложени в отделен файл във формат .word, а не да бъдат сканирани или нанасяни в отделните документи от пакета.