На 2 април 2019 г. в град Пловдив ще се проведе съвместна информационна среща - семинар на Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) и Аграрния университет – Пловдив. Темата на срещата е „Резитби за плододаване на ябълкови насаждения“, посочват организаторите. 
 
 
На семинара доц. д-р Антон Йорданов от Аграрния университет под тепетата ще запознае земеделските стопани с основните елементи на технологията за отглеждане на ябълки и видове формировки според вида на подложката. Лекторът ще направи демонстрация на резитби за плододаване на ябълкови насаждения в село Калековец, общ. Марица, обл. Пловдив, допълват от службата за съвети. 
 
Експерти от пловдивския клон на НССЗ пък ще представят възможностите за подпомагане на земеделските стопани, отглеждащи овощни насаждения по мерките от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР 2014 - 2020 г.). 
Семинарът ще се проведе в град Пловдив, (адм. сграда „Водна палата“), бул. „Марица“ № 122, ет. 1 (теоретична част), демонстрация в стопанство в с. Калековец, общ. Марица, обл. Пловдив.