Производители и вносители от 13 държави ще вземат участие тази година на изложенията ЕЕ и ВЕ (eнергийна ефективност и възобновяема енергия) и Save the Planet (управление на отпадъци и рециклиране). Изявата се организира от Виа Експо в ИЕЦ, София в периода 5-7 април.

 

Акцентът ще бъде върху биоенергията. Schmack Biogas ще популяризира решения за сухо и мокро анаеробно разлагане и по-специално малки инсталации с широко приложение в селското стопанство. Арго Интернешънъл, съвместно с партньорите си Green Climatech и Biofuture, ще популяризират широк асортимент котли на пелети, машини за производство на пелети и енергийноефективни уреди за отопление и охлаждане. От Джордан ЕМ ще видим пелетни котли и бойлери Heizomat.

Швейцарската фирма Hybag търси партньори за България. Тя е водеща в производството на машинни системи за обработка на органични отпадъци в биомаса като пакетирани и непакетирани био отпадъци, дефектни партиди от хранително-вкусовата промишленост и др. Новонетикс съвместно с бизнес партньорите си Molinos AFAU, CPM Europe и Dutch Dryers предлага цялостни линии и машини за сушене и гранулиране на отпадъци от дървесина и от селското стопанство (слама, слънчогледова люспа, стебла на царевица и др.). Метекно България предлага термоизолационни стенни и покривни панели с изолация от минерална вата и полиуретан. Те са икономически изгодна инвестиция и са подходящи за изграждане на промишлени, бизнес и селскостопански сгради, хладилни помещения и контейнери.

На щанда на Би Ем Лизинг Трейд представителите на общините ще се запознаят с нови продукти на фирмата – автомобили за сметосъбиране – тип вариопреси и ротопреси, отличаващи се с ниски разходи за експлоатация и поддръжка. М&М Фрут и Мева България ще покажат контейнери за агрокултурата и за разделно събиране на различни видове отпадъци.

Две еднодневни конференции ще се проведат на 5-ти април, в които ще вземат участие експерти от авторитетни международни организации и български институции. Интерес ще предизвика темата „Превръщането на отпадъците в ресурс в секторите: селско стопанство, хранително-вкусова промишленост и дървообработване.“

Паралелно събитие ще е изложението за интелигентни градове.
 

Брошура   План на залата


За повече информация: www.viaexpo.com