Тайтън Машинъри България представи иновативни приспособления към хедери за жътва, които повишават добивите чрез система за обдухване. Интересът към тях при жътва на бобови култури е много голям, заради новите изисквания за засаждане на т.нар. „зелени култури“, сред които е соята.

 

Система за обдухване при жътва AWS бе показана за първи път в България от Тайтън Машинъри по време на изложението БАТА Агро – пролет. Зърнопроизводителите видяха комбинацията – житен хедер  CASE IH 3020 с работен захват 7,62 метра, с двустранно задвижване  и гъвкава ножова лента, управляема от кабината на комбайна с приспособление за обдухване AWS Air Reel.

 

 

Пред Фермер.БГ Йордан Райчев – продуктов мениджър комбайни Case IH сподели:

 „На тазгодишното издание на пролетното изложение Бата Агро в Стара Загора имаме удоволствието да представим един продукт , който да срещне изискването на нашите клиенти фермери относсно европейските директиви за зелена линия и поради това сме представили системата за обдухване на хедера, наречена Air Win System, който спомага за успешното прибиране на соя и съответно да намали загубите на вашите полета. По този начин ние успяваме да срещнем вашите очаквания и съответно да осигурим перфектната жътва на вашия комбайн, независимо от неговия род. Системата се агрегатира за всеки един хедер и е изключително адаптивна и лесна за работа с нея. „

 

 

Като взема под внимание тежката жътва през изминалата година, Тайтън Машинъри предлага на земеделските производители  обновеният високо продоктувен  хедер McDon  за предстоящата бяла жътва.

 

„Имаме и хедер McDon, който е с лентова технология на изнасяне на материала и увеличава производителността на машината с 20%, благодарение на високата работна скорост, която осигурява. Като се вземат предвид и миналогодишните условия, сме агрегатирали на комбайна Case IH 9230 вериги за решение при кални условия, които допринасят за успешното прибиране на реколтата и искаме да покажем до каква степен е гъвкава тази машина и, че може да влезе във всяко едно поле, в зависимост от условията на работа“, каза още Йордан Райчев .

 

 

От Тайтън Машинъри изтъкнаха, че новата серия комбайни Axial Flow 240  вече се предлага и на българския пазар, като своята официална премиера – флагмънът CASE IH 9240 ще направи на изложението Бата Агро през септември.

 

Новата серия Axial Flow 240  използва утвърдената вече повече от 10 години технология Axial Flow за вършитба с един ротор.

Значително е повишен приемателният капацитет при жътва, което позволява да се работи с големи хедери, както при прибиране на пшеница, така също на царевица и слънчоглед. По-високият капацитет на системата за вършитба позволяват по-качествено и бързо очистване на зърното при загуби под 0.01%, което гарантира повече печалба за зърнопроизводителите.

 

 

Тайтън Машинъри подчертаха, че са готови и със специални пакетни предложения за покупка на комбайни с марката Case, които могат да бъдат дооборудвани, както със специално добрани гумено –верижни модули така и  с иновативните приспособления за жътва с обдухване – AWS Air Reel Systems или високопроизводителният лентов хедер McDon, които дават гаранция за безпроблемна жътва, независимо от условията на времето.

 

Детайлна информация и подробна консултация можете да получите от регионалните представителства на официалния вносител Тайтън Машинъри България АД, както и в интернет на адрес: www. titanmachinery.bg  или  на националния номер : 0700-135-04


 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!