Силно присъствие на фермери отчитат изложителите на селскостопанска техника в първите 2 дни на БАТА Агро 2015, което се провежда в Стара Загора. Слънчевото време в първия ден на откриването, както и присъствието на редица официални гости, сред които министър Десислава Танева привлякоха хиляди земеделски производители от цяла България.

 

По големия брой присъстващи земеделци и фирми от цяла България, БАТА Агро 2015 - пролет, показа, че определено ще се наложи като българското професионално и най-мащабно изложение за селскостопанска техника.

 

Силният интерес на фермерите към покупка на нова селскостопанска техника е подсилен от предстоящият до дни старт на мярка 4.1  за инвестиции в материални активи в земеделските стопанства по линия на ПРСР 2014-2020. Освен това времето за провеждане на селскостопанското изложение е подходящо за стопаните, които в момента не са ангажирани с важни агротехнически мероприятия на полето.

 

В рамките на изложението са представени редица световни брандове трактори, комбайни и прикачен инвентар, сред които : CASE IH, New Holland, CLAAS, Kubota, Massey Ferguson, Zetor, Vaderstad, Berthoud, Kverneland, Lemken, McCormick, Monosem, SULKY, Manitou, Challenger и много други. Представени са също и руските марки Червьона зирка и Беларус МТЗ. 

 

Някои от иновациите по време на БАТА Агро 2015 са : 

- хедер CASE IH 3020 за слети култури със система за обдухване и гъвкава ножова лента

- комбайнът New Holland CR 10.90, Световен рекордьор на Гинес с жътва на 800 тона за 8 часа

- самоходна пръскачка AMAZONE Pantera 4502 H

- сеялка за окопни култури Monosem NG Plus M със иновативната система Monoshox

- навесна торачка SULKY X 40 Econov

- иновативна прецизна селяка Vaderstad Rapid със система за управление чрез iPhone и таблет

- самоходна пръскачка Berthoud Raptor с плаваща кабина и иновационна рама и стабилизиращи щанги

- универсален трактор Zetor Forterra 150 HD

 

По време на БАТА Агро бяха показани и няколко модела селскостопански мини хеликоптери с цена от 60 000 евро. За нуждите на зърнопроизводителите бяха представени и нови камиони - зърновози.

 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ БАТА АГРО 2015

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!