ГЕРБ и Реформаторският блок обсъждат днес разпределението на министрите и министерствата в бъдещия Кабинет. 
 
Реформаторите ще поискат 4 или 5 министерства, сред които и това на Земеделието и храните (МЗХ). Както Фермер.БГ писа сред спряганите имена за министър е това на Румен Христов от СДС.  
[news]
Според експерти от земеделския сектор и представители на водещи аграрни НПО Христов е много далеч от актуалните теми в земеделието и категорично не е подходяща кандидатура за министър на земеделието. Освен това притесненията на аграрния сектор за излъчването на земеделски министър с приоритетно водене на дясна политика, са свързани с очаквани рискове особено за малките и средни земеделски производители.

Неведнъж десните са се обявявали категорично против субсидиите в земеделието и за нуждата да се води политика в земеделието на корпоративно ниво. Дори краткосрочно, това би имало пагубен ефект за развитието на селските райони в България. 
 
Реформаторският блок е склонен да направи отстъпки за номинациите на предложените министри, но не и за министерствата. "Бойко Борисов трябва да има последната дума за министрите, с които ще работи, но ние искаме да влияем в секторите, за които смятаме, че трябва да бъдат реформирани спешно", коментираха от РБ. 

 
© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!