Дебат на тема "Реформата на ОСП: политически и икономически залози за устойчиво отглеждане на тютюн в Европа" ще се проведе на 20 юни, четвъртък в Европейския парламент.

Дебатът, в който ще участва и българският евродепутат Мария Габриел, се организира от Асоциацията на европейските тютюнопроизводители и ще се проведе в присъствието на председателя на Комисията по земеделие и развитие на селските райони Паоло Де Кастро.

В контекста на междуинституционалните преговори относно реформата на ОСП за периода 2014-202 г., форумът цели обсъждането на специфичните въпроси и улесняване на координацията между постоянните представителства на страните-членки по тези въпроси.

Делегация на Националната асоциация на тютюнопроизводителите в България (НАТ- 2010) също ще участва в Брюксел на работната среща на петнайсетте страни-членки на Европейската асоциация на тютюнопроизводителите. От НАТ- 2010 изразиха надежда, че тютюнът ще бъде признат за законно отглеждана земеделска култура с право на субсидиране. В противен случай тютюнопроизводителите ще настояват за компенсации.



 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!