Занапред все повече ще се коментират бъдещите технологии, синтетичното производство на протеини и новите техники за размножаване на растенията - те се развиват с голяма скорост.
 
 
Зам.-министърът на земеделието д-р Янко Иванов заяви това днес по време на Международна научно-практическа конференция на тема: „Храни и опаковките им. Риск мениджмънт в туризма“.
 
„Европейският съюз има ключова роля за постигането на продоволствена сигурност и устойчивост в хранителната верига“, подчерта зам-министърът, цитиран от пресцентъра на земеделското ведомство.
 
Снимка: МЗХГ
 
По думите му земеделското министерство прилага политики, които подкрепят тази устойчивост и сигурност и обезпечават високи стандарти за безопасност на храните в тясно сътрудничество с останалите държави членки.  
 
„Компетентните органи трябва да реагират адекватно на променящите се потребности на обществото и да разширяват своята дейност по отношение на безопасността и качеството на храните, които касаят общественото здраве“, допълни д-р Янко Иванов.
 
Международна научно-практическа конференция е организирана от Център за оценка на риска по хранителната верига към аграрното министерство и Нов български университет.