Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ), заедно с Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Шуменски университет (ШУ) организират съвместна информационна среща-семинар за биопроизводители на плодове и зеленчуци в Шумен. Събитието ще се проведе утре, 30 май от 9:00 часа.
 
 
Темата на форума е: Растителна защита при биологично производство на плодове и зеленчуци. окачествяване на плодовете и зеленчуците. 
 
На семинара доц. д-р Кирил Славов - ШУ ще запознае присъстващите с нормативните документи, регламентиращи използването на препарати за растителна защита при биологично производство на плодове и зеленчуци, както и разрешените препарати и начини на приложение за ефективна растителна защита.
 
 
Григорий  Григоров  -  гл. инспектор в Областна дирекция по безопасност на храните - Шумен ще запознае гостите с окачествяването на плодовете и зеленчуците, както и с измененията в изискванията за качество на пресни плодове и зеленчуци.
 
Експертите от Териториален областен офис на НССЗ - Шумен ще разяснят на земеделските стопани възможностите за подпомагане на земеделските производители по мерките от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.
 
П Р О Г Р А М А:
 
9:15 – 9:30 ч. Регистрация на участниците 
9:30 – 11:00 ч. Нормативни документи, регламентиращи използването на препарати за растителна защита при биологично производство на плодове и зеленчуци 
Лектор: доц. д-р Кирил Славов - Шуменски университет 
11:00 – 12:30 ч. Разрешени препарати и начини на приложение за ефективна растителна защита 
Лектор: доц. д-р Кирил Славов - Шуменски университет ”
12:30 – 13:30 ч.. Окачествяване на плодовете и зеленчуците. Изменения в изискванията за качество на пресни плодове и зеленчуци 
Лектор: Григорий Григоров - гл. инспектор в Областна дирекция по безопасност на храните - Шумен 
13:30 – 14:00 ч. Възможности за подпомагане на земеделските производители по мерките от Програмата за развитие на селските райони 2014- 2020 г. 
Лектор: Експерти от Териториалния областен офис на НССЗ в Шумен 
14:00 ч. Дискусия и закриване на семинара
 
Събитието е безплатно и отворено за всички. Форумът ще се проведе в Шумен, ул. „Цар Освободител” № 99, ет. 5