От няколко години „НИКО-Агротехника” ООД, град Добрич предлага на българския пазар самоходни амфибии TRUXOR за подводно и наземно косене на растителност. Те са произведени изцяло в Швеция от Dorotea Mekaniska и са най-продаваната марка амфибии в Европа с устойчив пазарен дял над 50%. 
 
 
Тази пролет, в отговор на растящия интерес към тези машини, вносителят е подготвил специални предложения за новите си клиенти.
 
Онези, които вече познават амфибиите, знаят, че те могат да бъдат оборудвани с широка гама от приспособления, които ги превръщат в универсален помощник при косене, рязане и събиране на растителност (водорасли, тръстика) от изкуствени водоеми, езера, морски заливи и хвостохранилища. Оборудването им е приложимо при изпомпване на тиня и наноси, драгиране, изкопаване на канали, почистване на нефтени разливи в заливи и много други.
 
 
Единствено амфибиите работят в райони, които обикновено не са достъпни за конвенционалните машини - в плитките и по-дълбоки зони на водоемите, на границата между сушата и водата, както и на самия бряг.
 
С оглед на това, че TRUXOR намират широко приложение в развъдници за риба, биорезервати и морски брегове, те могат да бъдат доставени с биохидравлично масло, което е напълно безопасно за околната среда при евентуален теч. В отговор на забраната и ограничаването на дизеловите двигатели в някои страни, от тази година шведската компания разработва нов модел TRUXOR, който ще бъде представен през есента на 2019 г. 
 
 
За всякакви подробности и въпроси относно оборудването и промоционалните ценови условия за покупка на амфибиите на Dorotea Mekaniska може да се обръщате към търговците и сервизните специалисти на „НИКО-Агротехника” ООД. 
 
Повече информация може да откриете и на сайта www.niko-agro.com.