Няма как да се правят проверки на обекти, които не са търговски, а ведомствените бензиностанции не продават горива. Те имат за цел да обслужват само собственото производство. Това заяви Радослав Христов от Националната асоциация на зърнопроизводителите.
[news]
Христов отхвърли обвиненията на Петролната и газова асоциация, че обектите за зареждане на земеделска техника са се превърнали в обекти за търговия на дребно: "Моля, г-н Делчев да ми каже къде са, че искам да си заредя и аз такова гориво – с 50 ст. по-евтино, защото не знам. Ако има и г-н Делчев ги знае, нека прати списъка в НАП, да отидат и да ги затворят!", каза Христов пред БНР.

Зърнопроизводителите купуват горивата от Българската петролна и газова асоциация и ги слагат в свои съдове за съхранение, обясни Христов:
 
Тъй като си е за моя нужда, няма кой и защо да ме контролира, след като в документа, с който съм си купил горивото е отразено, че аз съм си платил всичкия акциз и ДДС. Държавата от там нататък няма какво да търси от мен.
 
Радослав Христов заяви, че браншът се надява, че изискването за монтиране на измервателни уреди на съдовете за зареждане на земеделската техника ще отпадне.
 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!