Работната група по директни плащания 2015-2020 се събира на заседание в Министерство на земеделеието и храните днес, научи Фермер.БГ. Неправителствени аграрни организации заедно с експерти от Земеделското министерство и Държавен фонд Земеделие ще обсъждат промените в Закона за подпомагане на земеделските производители (ЗПЗП) в частта му директни плащания.

[news]

Както Фермер.БГ съобщи, в края на миналата седмица МЗХ публикува на интернет страницата си проект на Закона за подпомагане на земеделските производители. Законът е базата, която приема на национално ниво схемите за подпомагане на земеделските производители основно по линия на директните плащания.

 

Браншови организации ще дадат своите предложения относно критерии, допустимост за подпомагане, таван на плащанията, активен фермер по схемите за подпомагане по директните плащания, които ще се прилагат в България от 2015 година – Схема за единно плащане на площ (СЕПП), Схема за преразпределително плащане; Схема за плащане за селскостопански практики, които са благоприятни за климата и околната среда (зелени директни плащания); Схема за млади земеделски стопани; Схеми за обвързано с производството подпомагане; Схема за дребни земеделски стопани; Специално плащане за култура – памук; схемите за преходна национална помощ.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!