Работна група предлага нормативни промени заради измирането на пчелите. На 27 октомври 2011г., четвъртък от 11:00 часа в галерия Credo Bonum на ул. Славянска 2 в гр. София, шестима експерти в сферата на пчеларството ще обявят своите препоръки за промени в нормативната уредба, профилактиката и пчеларските практики за подобряване състоянието на сектора и справяне с проблема за повишена смъртност на пчелите в България.

 

 

Експертна група в състав: проф. Кънчо Кънчев, проф. Петър Ненчев, д-р Йордан Христов, Илия Цонев, Димитър Бонев и Георги Бодуров е разработила конкретни предложения за справянето с проблемите по измирането на пчелите. Към момента е  подготвен план от мерки за опазване на пчелите, съответно адресирани към държавните институции, пчеларите и обществеността, заявиха за Фермер.БГ инициаторите.

 

 

Презентацията на предложенията на работната група се явява последната дейност от проекта „За пчелите и хората”, осъществяван от Фондация Credo Bonum. Проектът се реализира в периода април-ноември 2011г. с основна цел да запознае обществеността с тревожното явление на изчезване на пчелните семейства и да създаде диалог и консолидация на заинтересованите страни в решаването на проблема, засягащ пряко жизнената среда.

 

© 2011 fermer.bg